LO Pétillante is een gezellig ontmoetingscentrum!
KalenderLO Pétillante... een woordje uitleg.Hoe je ons kan contacteren...Waar je moet afslaan en zo...

Repaircafé - Fietsen

Maakt uw versnellingsapparaat meer geluid dan uw bel? Zijn uw remblokken een 'vaste' relatie begonnen met het voorwiel? Draait uw voorwiel merkelijk sneller dan uw achterwiel? Probeert uw binnenband van plaats te wisselen met de buitenband? Kunt u enkel nog achterwaarts trappen? Kom dan zeker een praatje maken met één van de vrijwilligers van het fietsen-repair-café. Zij kijken samen met u wat er misloopt met uw stalen ros en waar het precies vierkant draait. Is het euvel makkelijk te herstellen, dan laten zij u zien hoe dat moet. Misschien kan u het volgende keer zelf verhelpen.

Het is niet de bedoeling dat alles voor u gedaan wordt, terwijl u intussen boodschappen gaat doen, tante Emma een bezoek brengt en nog even het verkeerde café binnenstapt. Terwijl ze zich buigen over uw problemen, leggen de vrijwilligers van het repair-café u graag uit wat ze doen. Of ze genieten gewoon van uw gezelschap en filosoferen over LO Pétillante en de kunst van het fietsonderhoud. Het zijn dan wel technische duizendpoten, maar bij werk waarvoor minstens drie armen nodig zijn, vragen ze misschien zelfs om een handje toe te steken. Misschien is het gewoon iets tegenhouden, een passend vijsje zoeken, of het zweet van hun voorhoofd deppen indien u zeer moeilijke problemen op de werktafel smijt.

Bezorgt de aanblik van uw fiets op de dienst intensieve zorgen u een droge keel? De bar is open! Maar opgelet: als u daarna zig-zag naar huis rijdt, dan zal u het waarschijnlijk niet op de staat van uw fiets kunnen steken, want die verkeert meestal opnieuw in topconditie...