LO Pétillante is een gezellig ontmoetingscentrum!
KalenderLO Pétillante... een woordje uitleg.Hoe je ons kan contacteren...Waar je moet afslaan en zo...

 


OP ONS PODIUM TIJDENS SEIZOEN 2015-16

EVENEMENT

AANVANG
(DEUR)
VVK
FOTO


DONDERDAG • 27/08/2015

MBIJANA SISIBI (Zuid-Afrika)

SoLO
20:15 (19:45)

Deze getalenteerde Zulu Singer-Songwriter kon zo leuk vertellen en had zo'n mooie stem, dat we hem gevraagd hebben om terug te komen. Hij mag ons nieuwe seizoen op gang trekken, twee dagen voor hij weer terug naar Zuid-Afrika vertrekt. Niet te missen, dit laatste concert!

DONDERDAG • 03/09/2015

DIRK POEL & LAZY LEW

SoLO 20:15 (19:45)
linkje naar het foto-album
Dirk Poel is professioneel en veel gevraagd gitarist. Hij speelt en zingt voor u een warm aanbevolen Soul & Blues-programma met jazzy inslag, maar dan toch weer net iets anders.Met Lazy Lew op de mondharmonica.

VRIJDAG • 11/09/2015

BLUE JOURNEY

OPTREDEN 21:00 (19:00)
linkje naar het foto-album
Ze stonden al eens als duo op de planken in LO Pétillante, maar hebben nu versterking gekregen en nieuw materiaal geschreven. Een goede reden om een frisse pint te drinken en te genieten van Blue Journey tijdens ons "open-buurt"-café.

DONDERDAG • 01/10/2015

PHILIP VLEMMINGS

SoLO 20:15 (19:45)
linkje naar het foto-album
Prachtige, intieme en virtuoze gitaarmuziek.


ZATERDAG • 03/10/2015

DE WILDE WIMMEN

MUZIEKTHEATER 20:15 (19:45)
10
linkje naar het foto-album
LAAGLAND
Muziektheater met veel reflectie, zowel op dramatische als komische wijze. Maar eender welke andere gekke omschrijving voldoet waarschijnlijk ook voor dit cabareteske muziekprogramma voor volwassenen én jongeren.

ZONDAG • 04/10/2015

JOKE VAN TILBORG &
PHILIPPE SYSMANS


CONCERT 14:30 (14:00)
10
linkje naar het foto-albumlinkje naar het foto-album
Jullie herkennen hen vast nog wel als de virtuoze violiste en de energieke pianist bij Encantadas. Ze brengen u een heerlijk virtuoos zondagnamiddagconcert met voor élk-wat-wils. Een programma met makkelijk te beluisteren, maar best wel moeilijk te spelen klassieke werken van o.a. Brahms & Saint-Saëns, gecombineerd met fijne zigeunerfolk in alle variaties.

ZONDAG • 11/10/2015

INGRID VEERMAN &
LOEWIE ANDERS


CONCERT 15:00 (14:30)

linkje naar het foto-album
Ze komen terug! Speciaal op zondagnamiddag ditmaal, zodat er zeker nog een bus terug is! Geen excuses meer! :-)
Deze twee zeer sympathieke artiesten brengen een gevarieerd programma met luisterliedjes, verpakt in zowel up-tempo-nummers als ballads, in een country- of kleinkunstjasje, om heel stil naar te luisteren en dan weer luidkeels mee te brullen.
Omdat ze arm en rijk de kans willen geven kennis te maken met hun muziek, spelen ze voor uw hartverwarmende vrije bijdrage. [Meer Info]

WOENSDAG • 14/10/2015

pIE p.KLEIN

CONCERT 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
Tintelende trompetjes! Teksten met niet-alledaagse beschouwingen van herkenbare situaties, geschift en grappig, vol woordspelingen en overlopend van waarheid! Een flinke kwak comedy en heel veel energie. Van dansbare ska over kleinkunst tot cabaret-punk. Een muzikaal rariteitenkabinet dat festivalpodia doet bruisen. Komt dat zien! LO Pétillante verzorgt de "Geheime Try-Out" van hun nieuwe cd-voorstelling 'Belhamel".

ZATERDAG • 17/10/2015

ROSAS DEL ALMA
(Ann Heynen en Michel Gillain)
CONCERT 20:15 (19:45)
10
linkje naar het foto-album
Ontdek de symbiose tussen de virtuoze flamencogitaar en de traditionele nyckelharpa. Het duo Rosas del Alma laat de klank van beide instrumenten versmelten tijdens dit wervelend programma. Ze nemen u mee op een tocht langs eeuwen flamenco-geschiedenis.
Naast authentieke flamenco brengen ze ook oude Spaanse muziek, Sefardische melodieën, eigen creaties en composities van Walter Heynen.

ZONDAG • 25/10/2015

ERNST LÖW &
DEBORAH OSTREGA


CONCERT
14:30 (14:00)

linkje naar het foto-album
IK ZIE JE DOODGRAAG (openbare repetitie)
Deze nieuwe en indringende opvoering is de aanloop naar iets groots. Een unieke inkijk op de fundamenten van een voorstelling die kadert in een nationale campagne rond intrafamiliaal geweld.

In het najaar van 2016 trekken Ernst en Deborah samen met heel wat andere bekende namen langs diverse cultuurcentra. Eer het zover is, willen ze u laten (voor)proeven. Deze 'repetitie' spelen ze voor uw vrije bijdrage, uw persoonlijke indrukken over de voorstelling en -indien nodig- uw opbouwende kritiek.

DONDERDAG • 05/11/2015

LES VIOLETTES
(
Joke Van Tilborg, Laura Kennis, Marcia Pareijn)
SoLO 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
Deze drie charmante jongedames bespelen hun viool alsof ze ermee geboren zijn.
Ze beloven "een vernieuwende combinatie van bekende en minder bekende nummers. Zowel swing-, balkan- en tangomuziek als originele bewerkingen van Michael Jackson, Coldplay en Pulp Fiction." Een programma voor zowat alle leeftijden. Muzikaal vuurwerk in een gezellige sfeer! Ze spelen voor uw hartverwarmende vrije bijdrage! UPDATE: speciaal voor deze gelegenheid begeleidt Hans Van Tilborg de drie violistes op piano.

ZATERDAG • 07/11/2015

YUNE & GUESTS
(Ilse Melis, Marc Van Treeck, Mark Somers)
CONCERT 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-albumlinkje naar het foto-album
LO Pétillante en Yune. Het is een combinatie die van in het begin werkt. Altijd ambiance! Daarom mogen ze ook dit seizoen op het podium springen, zeker als er iets te vieren valt. Dat doen ze ditmaal niet alleen, want ze brengen gasten mee! Laat u meenemen op uitstap langs bekende pop- en rocknummers gearrangeerd voor o.a. stem, gitaar en djembé.

VRIJ-ZAT-ZON • 13-14-15/11/2015

SWEET MUSIC

(Openingsweekend tentoonstelling A.Tinne Vereeck)

EXPOSITIE & MUZIEK
zie detail


linkje naar het foto-albumlinkje naar het foto-albumlinkje naar het foto-albumlinkje naar het foto-album
Olieverfschilderijen en werken op papier over en mét 'Muziek'

VRIJDAG 13/11: "OPEN-BUURT"-CAFÉ".
   Deuren 19u, met om 21u optreden van ANTON WALGRAVE
ZATERDAG 14/11: PLECHTIGE OPENING.
   Deuren 19u, mét optreden van THE CAMPFIRE COLLABORATION. Meer info: klik hier.
ZONDAG 15/11 MATINÉE
   Deuren 14u, met BLUE GRASS JAM als afsluiter (tot 19u).

VRIJDAG • 20/11/2015

LES FEMMES DE NICOLAS
(Joke van Oirschot, Kimberly Dhondt, Rientje Van Oirschot, met Liesbet Vermeiren & Joeri Wens)
PODIUM 21:00 (19:00)

linkje naar het foto-album
Les Femmes de Nicolas bestaat uit geschoolde en ervaren muzikanten. Ze mengen traditionele stijlen zoals bossa nova, Frans chanson, klezmer, enz. door hun eigen composities en arrangementen. Het zou hen onrecht aandoen als we het resultaat hier in enkele woorden proberen te omschrijven. Maar het loont absoluut de moeite om hen met uw eigen oren te ontdekken! [voorproefje]

ZONDAG • 22/11/2015

KLOOSTERVERHALEN
(met o.a. Lieve Joos)
VERTELTHEATER 14:30 (14:00)
10
linkje naar het foto-album
Vertelsels voor volwassen. Vroom en pikant. Neem zeker een muts mee, voor het geval u met rode oortjes buitengaat!

DONDERDAG • 26/11/2015

ORIT SHIMONI (Canada)

SoLO 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
Deze dame haar mooie teksten en intense songs kruipen moeiteloos onder uw vel, waar ze nog dagenlang blijven zitten. Ze plaatst haar nummers met verfijnde precisie en neemt u mee tot diep in het verhaal. Met haar mooie gitaarspel tokkelt ze vaak op meer dan één gevoelige snaar. Deze uitmuntende Canadese Singer-Songwriter maakt speciaal voor jullie een tussenstop in Broechem. We waren onder de indruk, en dus willen we jullie de kans geven om haar zelf live aan het werk te zien. [voorproefje: All Thoughts And No Feet, Wine Into Water] (vrije bijdrage).

ZATERDAG • 28/11/2015

HUGO'S COUSIN

CONCERT 20:15 (19:45)
10
linkje naar het foto-album
De songs van dit jonge Gentse folkpop-trio gaan over melancholie, hoop, verlangen, energie en maatschappij. Singer-songwriter Dorien Staljanssens (piano & gitaar) heeft zich omringd met Muriel Boulanger (contrabas) en Anne Van Steenwinkel (viool). Troeven: Mooie, soms verrassende arrangementen en knappe samenzang. Hebt u hen gemist op de Gentse Feesten, hier is alsnog een kans... Proef alvast even van The Clown and The Juggler.

DONDERDAG • 03/12/2015

JOSÉ LUIS MONTIEL

SoLO 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
Latijns-Amerika is meer dan salsa uit Cuba! Ontdek het op deze muzikale reis doorheen América Latina. José Luis Montiel Moreno is een Mexicaanse zanger en poly-instrumentist. Hij speelt onder meer ukelele, Cubaanse tres, Puerto Ricaanse cuatro, Venezolaanse cuatro of klassieke gitaar. Tijdens deze speciale SoLO-avond neemt hij ons mee doorheen Latijns-Amerika aan de hand van verschillende genres gespeeld op typische instrumenten met daarbij een woordje uitleg. Feliz Viaje ! Goede Reis !  (vrije bijdrage).

DONDERDAG • 10/12/2015

HUMAN SHOW
(Jennik Verlinden, Raphael Malfliet, Tchi-Ann Liu)
SoLO 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
In deze (muzikale) cadeautjesmaand hebben we een extra SoLO concert voor u: Human Show zal het beste van zichzelf geven! Ze spelen eigen Singer-songwriter liederen van Jennik samen met Raphael op bas en Tchi-Ann op viool. Van een liefdeslied, naar een opzwepende emo-coaster tot Be Happy en terug. Te ontdekken! (vrije bijdrage). [RUNNING]

VRIJDAG • 11/12/2015

LAIT ZAMMIE
(Steven Windey, Ravi Vereecken, Nina Van Olmen, Tom Bungeneers & Egon Loosveldt)
CONCERT 21:00 (19:00)

linkje naar het foto-album
Lait Zammie brengt eigen Nederlandstalige nummers onder de noemer ‘moderne kleinkunst’. Die brengen ze op een bedje van pop, overgoten met scheutje jazz, een snuifje blues en een flinke wolk wereldmuziek. Van melancholisch tot vrolijk, van serieus tot olijk. Of nog: een muzikaal verhaal met een knipoog! Ze vielen eerder dit jaar in de prijzen bij de jury én wonnen de publieksprijs op "Ben Jij Onversterkt Ook Zo Sterk!?".

ZATERDAG • 12/12/2015

NOMAD SWING
(Ine Smet, Seppe Van Tilborg & Dajo De Cauter)
CONCERT 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-albumVideo
Het Nomad Swing Trio brengt persoonlijke bewerkingen van parels uit het Franse Chanson (van oa. Montand, Brassens, Piaf, Nougaro, Delyle...) aangevuld met melodieën en liederen van Oost-Europa tot bij ons. Verder staat ook een zorgvuldige selectie van Swing en Blues standards op het repertoire dat met veel respect voor de groten wordt geïnterpreteerd. Denk aan Django Reinhardt, Billie Holiday, Blesse Smith, Duke Ellington, Louis Armstrong... Zij stellen hun nieuwe cd voor en spelen voor uw vrije bijdrage.

ZONDAG • 20/12/2015

BOB, FRANK & ZUSSEN
(Renaissancefolk)

CONCERT
14:30 (14:00)

linkje naar het foto-album
Ze zijn sinds 1972 bezig, maar toch jonger dan de meeste muziek die ze spelen. Bob, Frank en Zussen brengt eigentijdse interpretaties van vocale en instrumentale muziek uit de middeleeuwen en de renaissance, met een gevarieerd repertoire. Ze willen de oude muziek een actuele klank geven, zonder aan de essentie ervan te raken of er goedkope arrangementen van te maken. Daarnaast spelen ze eigen composities die door de oude muziek geïnspireerd zijn. Zo ontstaat een wondere symbiose van folk en oude muziek. Ze spelen voor uw hartverwarmende vrije bijdrage!

DONDERDAG • 14/01/2016

SANDRA JORDENS / PETE BYRD
(Sandra Jordens / Pieter van Lijsebetten)
SoLO CONCERT
20:15 (19:45)

linkje naar het foto-albumlinkje naar het foto-album
Tijdens het eerste deel brengt Sandra Jordens eigen composities. Denk hierbij aan filmmuziek met Andalousische inslag. Na de pauze brengt Pete Byrd eveneens eigen werk gaande van klassiek tot pop en rock. 2 muzikanten - 2 keer piano - 2 keer totaal anders! (Vrije bijdrage).

VRIJDAG • 15/01/2016

Usi ES
(Esther Weemaes)

CONCERT
21:00 (19:00)

linkje naar het foto-album
Ze brengt haar muziek zoals die bij haar gegroeid is. Als een akoestische set aan de piano met hier en daar klassieke invloeden. Een donkere stem voert je mee van haar hartje naar een warrig hoofd dat zelf meestal verdwaald. Onderweg worden de arrangementen langzaamaan doorspekt met elektronische beats en analoge synthpartijen. Van Singer-songwriter naar dark Elektro Pop met een speels kantje. Bekend gezicht? Dat kan! Deze sympathieke songwriter komt wel eens op bezoek in LO Pétillante. (Vrije bijdrage)

VRIJDAG • 22/01/2016

MARTINE DE KOK

CONCERT
21:00 (19:00)

linkje naar het foto-album
Martine De Kok komt langs voor een try-out van de nieuwe cd! Hoe dat precies klinkt kunnen jullie zelf komen ontdekken. Deze pittige dame -die originele Nederlandstalige nummers schrijft- moet u zeker aan het werk zien! (Vrije bijdrage)

DONDERDAG • 28/01/2016

AREND-JOHAN PRAETS

POËZIE / MUZIEK
20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
In het kader van de week van de poëzie leest Arend-Johan Praets eigen en andermans gedichten gelinkt aan het thema “herinnering”. Hier en daar gooit hij er een verhaaltje tussen en verlucht hij alles op tijd en stond met wat geïmproviseerde muziek. Tijdens de pauze gelegenheid om een groepsgedicht te maken! (Vrije bijdrage).

VRIJDAG • 29/01/2016

NASHVILLE BUM
(Bert Dufraing: gitaar, Ine Aerts: zang, Wim Dufraing: mandoline & mondharmonica, Maarten Michielsen: contrabas)

CONCERT
21:00 (19:00)

linkje naar het foto-album
Deze ambasadeurs van Country en Bluegrass begonnen als duo toen Bert Dufraing en Ine Aerts tijdens een roadtrip door de USA de countrymicrobe te pakken kregen. Sinds kort zorgen Maarten Michielsen en Wim Dufraing voor een voller geluid en extra nummers. Maarten kennen jullie vast van You Rasksal You.
Nodig de lokale cowboys, blue grass- en countryfans uit en kom genieten van de strafste nummers van Dolly Parton, Gram Parsons, Johnny Cash, Neil Young, Bob Dylan, Old crow medicine show en vele, vele anderen! [Nashville Bum: WAGON WHEEL]. (Vrije bijdrage).

ZONDAG • 31/01/2016

SWEET MUSIC FINNISAGE
(Afsluiting tentoonstelling A.Tinne Vereeck)

BLUEGRASS JAM / EXPO
vanaf 14:00 (14:00)

linkje naar het foto-album
Na het fijne muzikale openingsweekend van de tentoonstelling van A.Tinne Vereeck, wordt er nu ook een mooi einde aan gebreid. Grijp deze laatste kans om in de namiddag nog een blik te werpen op haar schilderijen die allemaal iets met muziek te maken hebben. De tentoonstelling wordt muzikaal afgesloten met een Bluegrass Jam, die wellicht tot in de zéér late namiddag zal doorgaan. (Gratis)

DONDERDAG • 04/02/2016

CAMILLEFOIS / MURPHY MUNRO
(Camille Vanlerberghe / Nick Martinet)

SoLO CONCERT
20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
CAMILLEFOIS is het solo project van Camille Vanlerberghe. In 2015 selecteerde Studio Brussel haar song "Bird of Black" voor De Nieuwe Lichting. Verwacht delicate piano, een intense stem en teksten die voor zichzelf spreken. Haar debuut-EP met producer Arker is bijna klaar, maar daar vertelt ze u vast meer over tijdens haar terugkeer op het LO Pétillante-podium. Ze werd door Jonna gevraagd als voorprogramma bij haar cd-release.

MURPHY MUNRO brengt glasheldere teksten die naar de keel grijpen. Muziek die ontroert, dan weer wakker schudt. Waar het hart van Murphy Munro schreeuwt, spitst men de oren. Achter elke deur schuilt een verhaal. Observaties, verhalen, ontmoetingen, herinneringen. Intens, breekbaar en intiem gebracht. Een emotionele wervelwind. www.murphymunro.be.

VRIJDAG • 12/02/2016

JEAN-BATTISTE

OPTREDEN
21:00 (19:00)

linkje naar het foto-album
In "Niets is wat het lijkt..  De wereld andersom..." brengt Jean-Battiste jazzy rock in kleinkunstvorm. Onze nieuwsgierigheid is alvast gewekt. (Vrije bijdrage)

ZONDAG • 14/02/2016

HANS VAN KERCKHOVEN, AN LAUWEREINS
& ERWIN DELEUX

(THE FIDDLER, THE DIVA & THE ENTERTAINER)

CONCERT
14:30 (14:15)

linkje naar het foto-album
Een 'fiddler' en een 'diva'. An Lauwereins, sopraan met allure, (Cats, Sound of Music, The Phantom of the Opera) gaat de strijd aan met Hans Van Kerckhoven, duivelskunstenaar op de viool (Mendelssohn Festival, Gergiev Festival, Pablo-Casals Festival,...). Deze hilarische competitie wordt een muzikale krachtmeting met vier sterren. Als entertainer en pianist Erwin Deleux zich dan ook nog in het strijdgewoel stort, vliegen de noten u zo om de oren dat u best dekking zoekt! In deze veelzijdige show ijveren ze om de ereplaats en steken ze elkaar stokken in de wielen. Wie haalt het? Of leggen ze hun geschillen toch bij?

ZATERDAG • 27/02/2016

KEES MEERMAN /
METHE DANEFELDT EN BAND
(Denemarken)


CONCERT OP VERPLAATSING!
20:00 (19:30)
10
linkje naar het foto-album
Jawel! Als die van Antwerpen niet in Broechem geraken, zal LO Pétillante eens naar Antwerpen komen! Een uniek concert, op een unieke locatie: Kees Meerman z'n knappe woon-magazijn! • Lange Elzenstraat 39 - 2018 Antwerpen.

Kees en Methe leerden mekaar kennen op het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Kees vond haar één van de beste zangeressen die hij ooit had gehoord. Zij vond hem vooral 'heel erg Kees'. Voor dit concert duwt Methe haar band in een camionetje voor de rit Denemarken-België. Ze verstrengelen een intieme, akoestische sound met haar stem die je, als een vliegend tapijt, meeneemt naar een andere wereld.
Kees verzorgt het voorprogramma en doet wat hij graag doet: z’n tanden zetten in nummers van o.a. Damien Rice, Hozier, Jeff Buckley, Nina Simone, Janis Ian, Alicia Keys en Joe Jackson. Een akoestisch concert van twee zangers die zingen vanuit hun tenen.

ZONDAG • 28/02/2016

PAU KWARTET
(met Pieter-Jan De Smet, Helena Faes, Mattijs Louwye en Inés Suárez)

CONCERT
14:30 (14:15)
10
linkje naar het foto-album
Het PAU KWARTET ontstond uit het ensemble voor acht cello's 'Occello'. De naam 'Pau' verwijst naar de grote Spaanse cellist en pacifist Pau Casals. Bovendien betekent de vertaling van dit Catalaanse woord 'vrede'. Het cello-gezelschap bestaat uit studenten van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en Gent. Ze brengen u in contact met de warme klank van de cello.
Hun gevarieerde repertoire omvat naast klassiek ook jazz, filmmuziek, tango, rock, pop, etc. Van The Sound of Music over Bach tot Metallica in 50 tinten muziek... Gegarandeerd een mooi gevuld en onvergetelijk concert!

DONDERDAG • 03/03/2016

AMUZET
(Jolien Wils: accordeon, Hans Jochems: gitaar - cister - zang, Anneleen De Bonte: klarinet)

SoLO CONCERT
20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
AMUZET neemt u mee over de vele grenzen van tijd en ruimte, met stemmige musette, chanson en folk van alle tijden en uit de hele wereld. Soms fris en opgewekt, dan weer melancholisch en bezinnend. Een concert met mooie muziek, een mooie stem en zinvolle bindteksten. Een voorstelling over muziek én over grenzen. En het straffe is: het idee bestond al vóór het erg actueel werd.
Sluit gerust even de ogen om uw oren zo gulzig mogelijk te laten drinken van een prachtig chanson, Klezmer uit de diaspora, een walske voor de dansers en (misschien iets uitdagender), een dans in 25/16e. U amuseert zich zeker en vast met dit boeiende concert van AMUZET. [EEN VOORPROEFJE] Wees erbij! (Vrije bijdrage!)

ZATERDAG • 05/03/2016

JONNA & FULL BAND
(met: Jonna (zang, keys), Lukas Somers (gitaar), Jered Kerstens (keys, accordeon), Tijl Piryns (drum, trompet), Benny Van Acker (bas))

Voorprogramma:
Kirstie DiAlegria
CONCERT
20:15 (19:45)
10
linkje naar het foto-album
Ze heeft een mooie, doorleefde stem. Ze schrijft haar knappe songs zelf, met een levenswijsheid van iemand die dubbel zo oud is. Ze componeert haar eigen muziek, won verschillende wedstrijden en is eigenlijk al zowat heel haar leven met muziek bezig. Nadat ze de voorbije twee jaar haar publiek solo naar adem deed happen, was het moment daar om haar songs op de wereld los te laten. Ze wist een schare steengoede muzikanten te strikken, wat resulteerde in de ronduit indrukwekkende debuut-cd INNER CHILD. De release-voorstelling in Mechelen was fenomenaal. Het heeft even geduurd om een datum te vinden om al dat talent bij elkaar te krijgen, maar zaterdag 5 maart staan ze er. Allemaal. Zoveel talent. Zoveel muziek. Zoveel kippevel. Dit mag u niet missen. Zeg het voort! [White Lady]

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kondigde Jonna eerder deze week aan dat de Antwerpse singer-songwriter Kirstie DiAlegria voor een heus voorprogramma zal zorgen. Kijk hier wat deze dame zoal in petto heeft!

ZONDAG • 06/03/2016

ERNST LOW & DEBORA OSTREGA
"IN HET HUIS"
CONCERT
14:30 (14:15)

linkje naar het foto-album
LO Pétillante wordt voor één dag het huis van Ernst Löw en Deborah Ostrega. Er is vanalles aan de hand "In Het Huis." In oktober hielden ze bij ons een eerste openbare repetitie met 12 songs uit hun nieuwste programma, vol verhalen en anekdotes over Familiaal Geweld. Soms intens en erg betekenisvol, maar altijd mooi gebracht. Ondanks het serieuze thema werden de aanwezige mensen meegezogen in een fantastische opvoering vol energie, hoop en zelfs humor. Er werd nog lang over nagepraat!
Deborah en Ernst zijn intussen helemaal klaar voor de nieuwe tournee en wij zijn alvast in de wolken dat ze in ons huis de aftrap geven van 'In het Huis'. Daarna gaan ze langs vluchthuizen, caw’s en o.c.m.w’s om de concerten tot bij de slachtoffers van partnergeweld te brengen.
Geloof ons: Sterk. Heel sterk. Niet te missen. Wees erbij, vertel het voort en breng gerust nog geïnteresseerde vrienden mee. (Vrije bijdrage).

ZONDAG • 13/03/2016

GERD DE LEY & RAYMOND DE BRUYNE
100 x "AFSCHEID"
(met Gerd de Ley en Raymond de Bruyne)
THEATER
14:45 (14:30)
10
12,50
LO Pétillante is bijzonder vereerd dat we de honderdste voorstelling van dit bijzonder succesvolle toneelstuk met twee top-acteurs een podium mogen geven! Door een misverstand stond er in de nieuwsbrief dat het de laatste voorstelling van dit stuk zou zijn, maar 'Afscheid' heeft nog een mooie toekomst voor zich!

Naarmate je ouder wordt, hoort het woord ‘afscheid’ steeds meer bij het leven. Je neemt afscheid van je jeugd, omgeving,vrienden, geliefden, enzovoort. En bij ieder afscheid ga je voor een nieuwe start. Zo vergaat het ook Roger (Gerd De Ley) en Fernand (Raymond De Bruyne). Ze ontmoeten mekaar toevallig op een bank. Ondanks hun verschillende achtergronden, hebben ze meer met mekaar gemeen dan ze vermoeden.

‘Afscheid’ is komisch, pakkend, meeslepend en vooral zeer herkenbaar. Een pareltje, dat de toeschouwer niet onberoerd zal laten.

VRIJDAG • 18/03/2016

18+
(Herman Dils: gitaar, zang; Caro Chapelle: cello, zang; Sven Van Stayen: gitaar, mandoline)
CONCERT
21:00 (19:00)

linkje naar het foto-album
18+ staat voor meer dan 18 snedig snorrende snaren en een betoverende stem. De drie muzikanten bespelen cello, mandolines, gitaren en misschien af en toe mondharmonica. Ze putten uit het rijke repertoire van het Franse chanson, graven pareltjes uit het kleinkunstverleden op, brengen een vleugje jazz, een tikkeltje Django, een flinke scheut swing, een streepje folk, en... als de stem helemaal is opgewarmd, kunnen we niet uitsluiten dat zelfs John Denver de revue passeert. [Bridge Over Troubled Water] [Trois Petites Notes] [She's Always A Woman To Me].
Kortom: mooi-mooi-mooi, en dat heel sterk onversterkt!

Twee derde van de groep bestaat trouwens uit de oprichters van het Sterk Onversterkt festival (en bijhorende wedstrijd). We zullen hen dus ook zaterdag 19 maart mogen verwelkomen, maar dan in een compleet andere rol! Als er een aantal mensen hun instrument meebrengen, wordt er wellicht ook gejamd voor of na het optreden!

ZATERDAG • 19/03/2016

FINALE BJOOZS!? 2016
(Ben Jij Onversterkt Ook Zo Sterk!?)
TALENTENJACHT
19:30 (19:00)

linkje naar het foto-album
Aan het festival STERK ONVERSTERKT is een jaarlijkse wedstrijd verbonden. De kandidaten die zich door de preselecties geworsteld hebben stellen zich in deze grote finale van BJOOZS!? 2016 aan het publiek voor. Kom zeker supporteren voor deze moedige deelnemers, die publiek en jury voor zich proberen te winnen zonder versterking. Stem uw favoriet naar het festival en geniet van een prachtige avond vol muziek, een vleugje humor... en misschien af en toe kleine drama's. Enkele prijswinnende deelnemers van de vorige edities zullen u niet onbekend in de oren klinken, want Jazzlight, Tegen Beter Weten In, Encantadas en Lait Zammie,... stonden reeds op ons podium. INKOM GRATIS.

VRIJDAG • 01/04/2016

THE WEDDING CRASHERS

TRY-OUT
21:00 (19:00)

linkje naar het foto-album
Ingrid, Steven en een zotte bende geven met deze gelegenheidsgroep een eenmalig publiek optreden. Ze brengen een brede waaier aan covers: van mooi intiem tot stevige rock. De rode draad doorheen hun programma is dat alle nummers Belgisch zijn. De band werd opgericht voor een heel speciale gelegenheid, maar voor het zover is krijgt het publiek van LO Pétillante de 'avant-première'.

DONDERDAG • 07/04/2016

VERNISSAGE RODOLFO MANTJE

EXPO
19:00 (19:00)


Naast de creatie van muzikale schilderijtjes, durft de mannelijke helft van Nadia en Rodolfo ook wel eens potlood en penseel ter hand te nemen. Weldra hangt een selectie van zijn werk in LO Pétillante.
Op 7 april, vanaf 19u00 is iedereen welkom. U kan dan de plechtige opening van de expositie bijwonen en het talent van Rodolfo bewonderen met het licht aan. Aansluitend om 20u15 gaan de lichten uit en treden Nadia en Rodolfo samen op voor uw vrije bijdrage. [website]

DONDERDAG • 07/04/2016

NADIA E RODOLFO
(Nadia Soledad García: stem, gitaar; Rodolfo Mantje: alt-sax, dwarsfluit, harmonica, melodica, klarinet)
SoLO CONCERT
20:15 (19:00)

linkje naar het foto-album
Ze namen hun nieuwe cd grotendeels in Belgie op, en nu hij helemaal klaar is, komen ze hem hier ook voorstellen! De muziek van dit duo bevat invloeden van MPB (Musica Popular Brasileira), Bossa Nova, Jazz en Blues. Hun optredens zijn gevoelig en intiem; de combinatie van hun muziek en poëzie is uniek.
Deze twee rondtrekkende muzikanten zijn échte wereldburgers:
• Rodolfo Mantje is een “self-made”-muzikant met Spaans-Nederlandse roots. Hij woonde ook een tijdje in Brazilië.
• Nadia Soledad Garcia werd geboren in Argentinië, groeide op in Brazilië en woonde later ook in Spanje en Frankrijk. www.nadiaerodolfo.com/ • Vrije bijdrage!

VRIJDAG • 22/04/2016

MOTHER RICH AND THE PIANOMAN
(Marijke Umans: Zang, Werner Huysmans: Piano, Jasper De Roeck: contrabas)
CONCERT
21:00 (19:00)

linkje naar het foto-album
"Mother Rich and the Pianoman" brengt als trio jazz en andere zwoele nummers, bewerkingen van ondermeer Billie Holliday, Madeleine Perou, Patti Page, Nancy Sinatra en Julie London! Kom meegenieten van dit zwoel, warm en sfeervol avondprogramma! (Vrije bijdrage!)

ZONDAG • 01/05/2016

ROLAND VAN CAMPENHOUT en
BILLY & BLOOMFISH

(Roland, Pascale Michiels en Kathleen Vandenhoudt)
CONCERT
14:30 (14:15)
10
linkje naar het foto-album
De twee dame's van Billy & Bloomfish, Pascale Michiels en Kathleen Vandenhoudt, plukken samen met Stamhoofd en levende legende Roland Van Campenhout aan de snaren van het muzikale moment!
Wat de middag zal brengen is een verrassing, maar wat wel vast staat = Lots of good-vibes!

DONDERDAG • 05/05/2016

DR. EUGENE
(Hans Jochems (onlangs te gast met AMUZET): zang, gitaar en diatonisch accordeon • Lotte De Blieck  contrabas • Joachim Gys: spreekbuis van dienst, chromatisch accordeon • Koen Vanmeerbeek: Viola d' Amore, Nyckelharpa)
SoLO CONCERT
20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
Dr. Eugène doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar ze waren eerder al te zien op Gooikoorts, stonden in de Arenbergschouwburg, ’t Smiske, 't Ey, Dranoutercentrum en ga zo maar door. Speciaal voor u organiseren ze een privéconsultatie in LO Pétillante.
Dr. Eugène - sfeermakelaar in bijberoep - is een alternatieve remedie voor al uw problemen. Vier muzikanten spelen hecht samen en gaan op zoek naar de sfeer achter elke melodie. Hun verschillende achtergronden zorgen voor een breed klankenpalet. De aandacht voor detail en dynamiek maakt van elk optreden een intense belevenis. Kom zeker langs: u wordt tijdens deze cd-voorstelling omringd met goede zorgen en prachtige muziek!

OPGELET: U trekt voor deze consultatie niets terug van de ziekenkas, maar u voelt zich zoveel beter dat het u geen fluit meer kan schelen! Zij spelen dit SoLO-concert voor uw vrije bijdrage.
Gratis staaltjes: [Cuberdon], [De zeisprong], [Lutrose]  

DONDERDAG • 02/06/2016

BART AMAND DUO
(Bart Amand: piano & compositie; Wouter De Belder: viool )
SoLO CONCERT * WIJZIGING *
20:15 (19:45)


Door een ongelukkige val is de helft van Frank en Piet meerdere weken buiten strijd. Hun concert wordt verschoven naar een nog te bepalen datum. Met de zeer gewaardeerde pianist Bart Amand vonden we een prachtig alternatief!

Bart Amand is componist / pianist en schrijft sinds z'n negende nummers. Gekenmerkt door een eigen karakter, hebben de nummers heel soms raakpunten met de muziek van Philip Glass / Ludovico Einaudi / Michael Nyman, enz...
Op 2 juni speelt Bart Amand in duo met violist Wouter De Belder, met wie hij 10 jaar geleden in BAR8 speelde, en met wie hij, na “ART BRUT” & “SIREN”, momenteel een volgende cd aan het voorbereiden is. Als tussenfase en als onderdeel van het werkproces, trad het duo reeds in verschillende “kleinere” plaatsen op. Bart Amand nodigt u uit om erbij te zijn!

Kijk even naar deze fragmentjes en overtuig uzelf dat het de moeite is om erbij te zijn! [The New Life] [Looking Forward To]. Of neem eens een kijkje op zijn website. Vrije bijdrage.

ZONDAG • 05/06/2016

HET PAARD VAN PIZARRO
(Spel: Ronny Smet, Piano: Wim Van Deuren)
MUZIEKTHEATER
14:30 (14:00)

linkje naar het foto-album
Een vrolijke vertelling over vroeger en vandaag.
Is het een man, of is het een paard?  Het Paard van Pizarro neemt de toeschouwer mee naar vroeger en dompelt hem onder in het nu. Een muzikale vertelling over ontdekkingsreizen, nostalgie, een wilde jeugd, trots, macht, uitbuiting, ouderdom en vergeten worden. Een verrassende ontmoeting met de geschiedenis en een ludieke knipoog naar onze hedendaagse samenleving. Humoristisch, leerrijk, onderhoudend én ontroerend. • Vrije bijdrage!

VRIJDAG • 17/06/2016

CLOSE TO CONNECT
(Walter d'Hooghe - zang, Hanne Koenders - drums, Lieve De Cock - dwarsfluit, Jan Koenders - gitaren.)
CONCERT
21:00 (19:00)


Waar de wedstrijd om de beste te zijn ophoudt, begint Close to connect: een poëtisch-muzikale inspiratievlaag die je van je sokken blaast. Nieuwe muziek, een eigenzinnige bezetting, onverwacht diepzinnige teksten en de steeds wederkerende vraag naar liefde! Een jonge groep (van niet zo jonge muzikanten) die graag muziek spelen om mensen blij te maken. Zij schrijven hun eigen nummers, die het best te omschrijven zijn als indiefolk. Vrije bijdrage.Concert gemist? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.