LO Pétillante is een gezellig ontmoetingscentrum!
KalenderLO Pétillante... een woordje uitleg.Hoe je ons kan contacteren...Waar je moet afslaan en zo...

 LO Pétillante

ONTSTAAN

LO Pétillante ontstond in 2012 toen het tegelmagazijn in de tuin van de oude tegelwinkel een facelift kreeg.

Aanvankelijk was het de bedoeling om er een bescheiden atelier in te richten, maar uiteindelijk bleek de ruimte zó groot, dat er heel andere plannen ontstonden. Het magazijn zou een bruisende ontmoetingsplaats worden, tegen verzuring, eenzaamheid en egocentrisme. Youri en Willy hebben van het oude magazijn in hun tuin een reuzegrote woonkamer gemaakt waar plaats is voor ruim 60 personen.

Het idee was om de ruimte ter beschikking te stellen voor tal van toffe initiatieven zoals het repair-café, workshops, tafelvrienden.... LO Pétillante heeft ook een hart voor muziek. Ze bieden een 'free' podium voor beginners, maar ondersteunen ook meerdere malen per maand talentvolle bands door hen te boeken voor op hun kleine, gezellige podium. Maar er is voor iedereen wel iets te beleven: Kinder-vertel-theater, comedy, poëzie, try-outs... zolang het maar 'vriendelijk' en 'kleinschalig' is.

Om mensen uit de buurt terug beter met elkaar in contact te brengen op een heel laagdrempelige manier organiseert LO Pétillante zowat elke vrijdag-avond een 'open buurtcafé' (soms met live-muziek). Jaarlijks doen ze een buurtfeest met barbecue, of ze gaan samen met geďnteresseerden op fiets/wandeltocht. Er hangt altijd een positieve sfeer door de fijne bezoekers en het eindeloze enthousiasme van de twee sociaal geëngageerde mensen achter deze toffe mini-cultuur-centrum/buurthuis/ontmoetingsplaats/...

EEN PERSOONLIJK EN UNIEK AFSCHEID

Als we kijken naar de nieuwe uitvaartwensen duikt steeds vaker de vraag naar een informele plechtigheid op. Oude tradities veranderen, de rituelen worden ánders; minder plechtig. Het leven wordt 'gevierd' en dit wordt meer en meer heel persoonlijk ingekleurd. Vaak wordt een fotoslideshow getoond, moderators vertellen het levensverhaal, vrienden geven speeches en de favoriete muziek van de overledene wordt gespeeld.

Ook de traditie van de klassieke koffietafel verandert mee. Steeds meer wordt het glas geheven op het leven en kiezen mensen eerder voor een soort receptie-vorm… En laten wij als LO Pétillante daar nu nét héél goed in zijn! Samen mét u denken wij graag mee om – in ons huislijk kader – nét iets anders aan te bieden. Contacteer ons voor meer info.

silhouet van man tegen het avondrood starend naar vlucht vogels