LO Pétillante is een gezellig ontmoetingscentrum!
KalenderLO Pétillante... een woordje uitleg.Hoe je ons kan contacteren...Waar je moet afslaan en zo...

MBIJANA SIBISI @ LO Pétillante

Zondag 11 januari 2015, 14u30

MBIJANA SIBISI


Kort geleden kwam Ruben Focketyn (Nevada Fellow) op één van z'n eigen concerten de Zuid-Afrikaanse Mbijana Sibisi uit Zulu-gebied (Durban, KwaZulu-Natal) tegen. Hij maakte meteen indruk. Van het één kwam het ander en zo verscheen gisteren volgend bericht op de facebook-pagina van Nevada Fellow: "Het was een ontmoeting die resulteerde in een namiddag songtalk en ik nam drie van zijn liedjes op in mijn livingstudiootje. Hij heeft een stem waarvan ik achterover viel, één die je zeker eens in het echt moet horen!". Bij dat bericht zat onderstaande link naar één van de drie nummers die ze opnamen: wingqongqo

Neem zeker even de tijd om het nummer rustig te beluisteren. Af en toe hoor je in het refrein zeer bijzondere 'klikkende geluiden' doorheen de warme stem. Ruben omschrijft het als volgt: "die 'klikskes' zijn wel degelijk Mbijana's stembanden! Check it out people!"

Over "Wingqongqo" schrijft Mbijana zelf: "I decided to cover a maskandi (Zulu traditional music) song because I particularly love this song from this genre. I hope you are going to enjoy this song too. The original song is done by a South African band called Shwi No Mntekhala."

Omdat hij midden januari België opnieuw verlaat, zijn we erg blij dat we toch nog een datum gevonden hebbenEen unieke kans om hem aan het werk te zien! We zijn zeer trots dat we hem aan u kunnen voorstellen. We krijgen niet vaak de kans om een Zulu, die (ondermeer) traditionele muziek zal brengen, op ons podium te zetten.

Mbijana speelt voor uw vrije bijdrage ('den hoed'). Breng zeker ook geïnteresseerde vrienden en familie mee, en deel misschien ons evenement op facebook, zodat we hem een aangenaam gevulde zaal kunnen bieden als dank voor zijn aanbod en muzikale bijdrage. De tijd om promotie te maken voor het unieke optreden is erg kort, dus uw hulp is zeer welkom. Een origineel nieuwjaarsconcert :-)

Meld wel even het aantal personen die komen op ons facebook-evenement indien mogelijk, zodat we een idee hebben hoeveel mensen er langskomen.