LO Pétillante is een gezellig ontmoetingscentrum!
KalenderLO Pétillante... een woordje uitleg.Hoe je ons kan contacteren...Waar je moet afslaan en zo...

Rawfishboys & Pieter Lenaerts @ LO Pétillante

Donderdag 2 maart 2107, 20u15
DO 02/03 RAWFISHBOYS & PIETER LENAERTS
SoLO • 20:15 • vrije bijdrage


Twee indrukwekkende acts op één avond: Pieter Lenaerts en RawFishBoys! Beitel dit concert in uw agenda. Het wordt een unieke belevenis; een optreden dat u niet snel zal loslaten.

RawFishBoys: deze jongens zijn top in hun genre en wij zijn vereerd dat dit internationale duo even langs Broechem wil komen, op hun weg naar het concertgebouw in Brugge. Op de website van Joachim lazen we quotes als "Badenhorst's solos are structured, focused and above all emotional,' en 'een van de belangrijkste Europese muzikanten van dit moment', of nog 'één van de boeiendste Belgische exportproducten.' Over internationaal gesproken: Brice Soniano is een Franse bassist met een eerder Italiaans klinkende naam. Hij studeerde in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium en woont in Denemarken (als hij niet bezig is de wereld te veroveren). 'One of the most imaginative and expressive bassists,' lezen we over hem.

RawFishBoys brengen een levende muziek, tevens belevingsmuziek. Ergens tussen traditionele muziek en filmische klanklandschappen in. Ze gebruiken hun instrumenten op de meest creatieve manier. Ze halen deze desnoods uit elkaar, om er zo elke bruikbare klank uit te puren. Die gebruiken ze dan om een zo accuraat mogelijk muzikaal beeld te schetsen. Ze creëren een mengeling van muziek en sfeer. Luister naar hun composities, en je creëert onbewust eigen verhalen die passen bij de klanken die ze het publiek aanbieden. Je moet dit meegemaakt hebben. Sterk, straf, indrukwekkend. Soms tranceopwekkend, soms een reisgezel naar de soeks of het strand, soms klein en rustig, dan weer druk of indringend; bloedmooi.

Vóór de Rawfishboys van start gaan, kan u genieten van de passionele relatie die Pieter Lenaerts heeft met zijn instrument. Hij versmelt als het ware met zijn contrabas. Zijn composities klinken alsof ze gedicteerd worden door het instrument en hij ze enkel interpreteert – of is het andersom? Muziek, instrument en artiest vormen een onscheidbare symbiose waarvan het geheel de samenstellende onderdelen overstijgt. Samen gaan ze op verkenning naar de grenzen van hun gezamenlijke mogelijkheden. En vervolgens nog een stapje verder.


RawFishBoys foto: Patrick Van Vlerken
 
..
Bekijk dit evenement weldra ook op FACEBOOK.