LO Pétillante is een gezellig ontmoetingscentrum!
KalenderLO Pétillante... een woordje uitleg.Hoe je ons kan contacteren...Waar je moet afslaan en zo...

THE MONOTROL KID @ LO Pétillante

Zondag 12 oktober 2014, 14u30

The Monotrol Kid
CONCERTVERSLAG:

Veel mensen kwamen er niet opdagen op deze wellicht laatste warme zondag van het jaar.

Eerlijk is eerlijk: The Monotrol Kid verdiende meer publiek. Véél meer. De afwezigen hadden -zoals vaak in LO Pétillante- ongelijk. Terwijl de indringend mooie klanken van z'n gitaren en banjo de hele zaal meenemen naar zijn eigen muzikale universum, raken zijn mooie teksten een gevoelige snaar bij heel wat luisteraars. Zijn grotendeels autobiografische bindteksten zijn soms fragiel, soms verrassend en vaak ook nog amusant, en ze klinken bovendien oprecht.

The Monotrol Kid gelooft in wat hij brengt en het aanwezige publiek in LO Pétillante geloofde ook in hem. Deze Belgische singer/songwriter wordt op handen gedragen in Duitsland, maar werd al te vaak (en onterecht) over het hoofd gezien in ons eigen kleine Belgenlandje.

Gelukkig start The Monotrol Kid z'n tournee nog maar net, dus kan u hem vast nog wel ergens aan het werk zien. En voor de mensen die toch graag in hun zetel blijven zitten om van muziek te genieten: The Monotrol kid nam intussen al verschillende cd's op. Neem zeker een kijkje op z'n website. 
(Koen Vervoort)

“My Talk My Song” (solo tour)

The Monotrol Kid is het alter ego van Erik Van den Broeck, een Belgische singer-songwriter. Volgens zij die hem ooit tegenkwamen op zijn strooptochten langs de Vlaamse wegen is hij het
best bewaarde geheim van Vlaanderen.

Waar zijn eerste album in pure singer-songwriter stijl was geschreven, neemt zijn nieuwe plaat je onmiddellijk bij het nekvel en gaat binnen de kortste keren onder je huid zitten. 12 verhalen op een achtergrond van melancholie, desolate vlakten en meanderende rivieren, Folk - Americana gestuurd door een kenmerkende stem en niet ver van het geluid van de albums "Mermaid Avenue" door Wilco en Billy Bragg en de harmonieën van The Jayhawks.
De melodieën van deze autodidactische songsmid nemen bezit van je, raken je ziel en blijven je vergezellen.

Een gezellige en muzikale zondagnamiddag in LO Pétillante.

PRIJS: De prijs zal u niet tegenhouden om massaal toe te stromen voor deze avant-premiere van de live-tour, want The Monotrol Kid speelt voor uw vrije bijdrage!

www.themonotrolkid.com
www.facebook.com/monotrolkid
www.reverbnation.com/themonotrolkid

Kom je langs? Laat dat gerust weten op facebook, en nodig bij die gelegenheid nog wat geďnteresseerde vrienden uit!