LO Pétillante is een gezellig ontmoetingscentrum!
KalenderLO Pétillante... een woordje uitleg.Hoe je ons kan contacteren...Waar je moet afslaan en zo...

 


OP ONS PODIUM TIJDENS SEIZOEN 2016-17


EVENEMENT

AANVANG
(DEUR)
VVK
FOTO'S


ZATERDAG • 20/08/2016

RUSHAD EGGLESTON

CONCERT
20:00 (19:45)
14
linkje naar het foto-album
Voor dit unieke concert laten we de baanbrekende Amerikaanse cellist Rushad Eggleston hélemaal zijn gang gaan. Nadat hij alle regeltjes netjes geleerd had, legde hij deze naast zich neer. Zo bouwt hij stap voor stap een nieuwe relatie met z'n instrument op. Hij denkt, droomt en ademt muziek.
Tijdens dit volledige zaalconcert in LO Pétillante toont hij z'n kunsten nog uitgebreider dan tijdens de festivalsets, met meer plaats voor subtiliteit. Hij neemt je mee op zijn zoektocht in een uitgebreid avontuur van ritme en muziek. Daarbij demonstreert deze cellogoochelaar verbazingwekkende en ongekende technieken. Naast een innovatieve cellovirtuoos is hij ook nog een geboren entertainer, dus... zeker komen! (...en vertel het gerust verder!) ["Narnk-e-nount" with Rushad Eggleston]

ZATERDAG • 27/08/2016

STERK ONVERSTERKT FESTIVAL

OP VERPLAATSING
11 - 18u


linkje naar het foto-album
STROOMLOOS FESTIVAL VOOR HET HELE GEZIN
Dit sympathieke festival past
in de LO Pétillante-traditie van gezelligheid, respect voor artiest en publiek, duurzaamheid, kwaliteit, enz... Dat vinden de organisatoren van het festival ook en dus nodigen zij LO Pétillante uit als gastprogrammator voor de 'Mysterieuze LO Péti-tente'. Mysterieus omdat de tent zo 'gezellig klein' is, dat een aantal acts niet bekend gemaakt kan worden om een volkstoeloop te vermijden. Maar ga er zeker af en toe een kijkje nemen en laat u aangenaam verrassen! VOL = VOL. En als het volzet is... geen nood: er zijn nog andere podia met tal van optredens! Toegang Gratis!

Plaats: Park Steytelinck, Wilrijk

DONDERDAG • 01/09/2016

TAISA
(Joke Van Tilborg op viool, Elke De Meester op accordeon)


SoLO CONCERT 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-albumlinkje naar het foto-album
Joke Van Tilborg en Elke De Meester waren met andere projecten reeds te gast in LO Pétillante. Joke bespeelde er zowel haar viool als het publiek met Encantadas, Les Violettes, en in duo met Philippe Sysmans. Elke demonstreerde met de formatie Nightshift reeds haar kunnen. Nu spelen ze samen in Taisa, een gloednieuw duo van deze twee rasmuzikanten die veel aanzien genieten binnen hun eigen discipline. Geen van beiden laat zich vastpinnen op één muziekgenre. Van klassiek over chanson en filmmuziek tot folk en weer terug over nog andere paden.
Ze bereiden zich momenteel voor op een examen kamermuziek en u krijgt alvast de primeur! Het exacte programma kennen we nog niet, maar geloof ons: het zal weer zeer goed zijn! • vrije bijdrage!

PS: Voor de mensen die zich afrvragen hoe het nu verder ging na dat prachtige concert in LO Pétillante: Elke De Meester behaalde enkele dagen later een zeldzame grootste onderscheiding voor haar masterproef kamermuziek aan het Lemmensinstituut in Leuven.

DONDERDAG • 15/09/2016

PHILIP VLEMMINGS

(gitaar)
SoLO CONCERT 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
CD-VOORSTELLING: EUDAIMONIA
Het LO Pétillante-publiek sloot deze gitaarvirtuoos massaal in hun hart bij zijn passage in oktober 2015. Hij gaf een prachtig, beklijvend concert. Het was letterlijk adembenemend mooi! Sinds dat optreden werd hij opgepikt door verschillende programmatoren. In Augustus was hij ook één van de mystergy guests in de LO-Péti-tente op het Sterk Onversterkt Festival. Met zijn intimistische gitaarmuziek paste hij perfect in de fijne, kleine tent. Tijdens dit extra SoLO-concert komt hij zijn nieuwe cd Eudaimonia voorstellen. We twijfelen er niet aan: het wordt opnieuw een bloedstollend knap optreden. Proevertje: [Eudaimonia].• vrije bijdrage!

ZONDAG • 02/10/2016

ENIRA
(Wim Van Deuren: piano, Kurt Wertelaers: gitaar/zang, Laura Tavormina: cello, Lina De Smet: viool, Nele Costers: zang)
CONCERT 14:30 (14:00)
Videofragment van dit optreden
linkje naar het foto-album
Wim snelt Kurt ter hulp, wanneer die met een aantal mooie songs zit, die niet bij z'n eigen groep passen. Er wordt aan gesleuteld, gebeiteld geknutseld en geretoucheerd. Elke song werd demogewijs op honderdachtentachtig manieren opgenomen, tot ze uiteindelijk beseften dat de nummers om puurheid smeekten. De samplers werden opgeborgen, de polka-versies geschrapt, de fanfare mocht naar huis. Wat er nog overblijft zijn doodeerlijke versies met enkel piano, strijkers en zang, hier en daar aangevuld met een streep akoestische gitaar.

Met twee strijkers en een extra stem overstijgen de nummers zichzelf. Ze landen in het publiek als oorstrelende pareltjes. Deze avant-première brengt een vleugje melancholie met sprankeltjes van de bitterzoete kant van het leven. Subtiele akoestische rock met een prachtig doorleefde stem — soms gekruid met een mespuntje Joe Cocker — en knappe nummers met nadruk op tekst en melodie.

Wim schrijft: "We hopen dat ook jullie erbij zijn, want we hebben er zó hard aan gewerkt, en zijn nu eindelijk helemaal klaar om al dat moois aan u voor te stellen". Youri heeft hen al horen repeteren. 't Is de moeite! • vrije bijdrage!

DONDERDAG • 06/10/2016

BLUEMAXX
(Dieter Van Peteghem (zang, Banjo), Luc Van Peteghem (zang, contrabas), Jan Michielsen (zang, mandoline), Marc Holsteyn (zang, gitaar), Stefan van Laethem (zang, fiddle))
SoLO CONCERT 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
Deze bluegrassjongens met roots in o.a. Oelegem, stonden lang geleden al eens op de planken van LO Pétillante. Na de cd-release hebben ze hun repertoire nog verder uitgebreid en verfijnd, met onder andere een streepje knap gezongen gospel en een aantal nummers waarvan ik helemaal niet wist dat ze zoveel bluegrass in zich hadden. Voeg aan dat alles nog een extra violist met een prachtige basstem toe, en het is werkelijk de hoogste tijd om hen nog eens terug te vragen voor een heus luisterconcert. Verwacht klassiekers, verrassende bewerkingen, een streepje humor, heel veel vingeracrobatie en prachtig samenklinkende stemmen.
Op de meest recente editie van het Bluegrass-festival in Oelegem mochten ze sfeervol openen met tal van extra muzikale gasten, maar hun muziek komt net zo goed - en zelfs nog beter - tot zijn recht met een luisterpubliek. Proef hier al even voor! Voor meer info over de groep: www.bluemaxx.be. • vrije bijdrage!

DONDERDAG • 13/10/2016

CLOSE TO CONNECT

(Walter d'Hooghe - zang, Hanne Koenders - drums, Lieve De Cock - dwarsfluit, Jan Koenders - gitaren)
SoLO CONCERT 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
Ze stonden vorig seizoen al eens op onze podiumplanken tijdens een "Open-Buurt"-Café. De prachtig gearrangeerde nummers komen ongetwijfeld nog beter tot hun recht tijdens dit SoLO-concert.
Waar de wedstrijd om de beste te zijn ophoudt, begint Close to connect: een poëtisch-muzikale inspiratievlaag die je van je sokken blaast. Nieuwe muziek, een eigenzinnige bezetting, onverwacht diepzinnige teksten en de steeds wederkerende vraag naar liefde! Deze jonge groep (van niet zo jonge muzikanten) speelt muziek om mensen blij te maken. U kan zelf komen luisteren of ze daar in slagen! Zij schrijven hun eigen nummers, die het best te omschrijven zijn als indiefolk. • vrije bijdrage!

ZONDAG • 16/10/2016

NELE BAUWENS


CABARET
14:30 (14:00)

linkje naar het foto-album
WAT EEN GELUK! (try-out)

In de tweede solovoorstelling van Nele Bauwens gaat de bekende actrice op zoek. Op zoek naar antwoorden op vragen die haar geestelijke gezondheid bedreigen. Ze bekijkt de wereld om zich heen, en vindt vooral in de verschillen nieuwe vragen. Drijven die vragen, of net de antwoorden haar tot integraal verstandsverlies? Of kan ze misschien opgelucht ademhalen wanneer ze een antwoord vindt?
Kinderloos... Als je het daar over wil hebben, zijn vriendinnen met elk twee baby's op de arm dan een vloek of een zegen? Ze lijken soms zo meedogenloos.
Vindt ze iemand die ze de schuld van dit alles kan geven? Haar partner schuifelt nerveus heen en weer en overweegt powertraining. Maar goed... Ze is wél gelukkig, die Nele Bauwens.

Zijn de vragen en antwoorden al boeiend, het is ook de manier waarop ze er doorheen fietst die deze voorstelling maken wat ze is. Ze kadert levensvragen met woorden en muziek. Met poëzie, monoloog en liedjes rijgt ze het verhaal aan elkaar. Dolkomisch en doodserieus.

Nele Bauwens (Studio Herman Teirlinck) is een bezige bij in het theatergebeuren. Ook muzikaal staat ze haar 'mannetje'... Van ‘El Tattoo Del Tigre’ tot de humoristische meidengroep ‘Hormonia’ die scoorde met het hilarische 'Kevin'. Deze talenten brengt Nele samen in cabaretvoorstellingen. Haar eerste soloshow 'Ik moet beter luisteren' bezorgde haar zelfs een finaleplek op het Leids Cabaretfestival. www.nelebauwens.be • vrije bijdrage!

ZONDAG • 23/10/2016

RUDOLF HECKE

(Rudolf Hecke: hoofdpersoon, auteur; psychiater Dirk De Wachter; Marianne Vliegen: mezzosopraan)
MUZIEKTHEATER 14:30 (14:00)

linkje naar het foto-album
Dit stuk is gebaseerd op de debuutroman van Rudolf Hecke. We bevinden ons in het hoofd van de hoofdpersoon van ‘Wondenland,’ een man getroffen door een fatale hersenscandiagnose. In zijn diepste verleden ontdekt hij, dat zijn leven louter de vrucht is van zijn fantasie. Hij herbeleeft ze, maar loopt tegen de werkelijkheid aan. Geheimen worden ontsluierd. De boomgaard speelt een centrale rol, daarin duiken mensen op, vluchtend uit treinen zonder bestemming, familieleden met de laatste adem op de lippen, lippen gebet met Champagne en het huis zonder ramen waar vernevelde kleren uit laden stuiken.

De auteur van zijn verhaal staat hem bij op het podium en legt elementen voor aan psychiater Dirk De Wachter. En dan is er nog de mysterieuze mezzosopraan, die het verhaal in muziek vat. Een aanrijding tussen opera en gedachtenpijn. www.wondenland.be
Met Rudolf Hecke: hoofdpersoon, auteur; psychiater Dirk De Wachter; Marianne Vliegen: mezzosopraan • Vrije bijdrage!

WOENSDAG • 26/10/2016

INFOAVOND FEDASIL

(met VRT-journalist Majid Khalifeh)
SoLO CONCERT 20:00 (19:30)

linkje naar het foto-album
VRT-journalist Majid Khalifeh komt de toestand in het Midden-Oosten toelichten. Hij is ex-bewoner van het opvangcentrum, met een uitgebreide kennis over de regio. Deze info-avond is toegankelijk voor buurtbewoners, personeelsleden, vrijwilligers van het centrum en sympathisanten. Toegang Gratis.

DONDERDAG • 03/11/2016

SILKE EN DE ONTSNAPTE MOEDERS
(Annelies Flamand, Elke Van Lerberghe, Leen Broekaert, Silke Willekens (viool), Charlotte Christiaens (cello), Salem Laalilis (percussie))
SoLO CONCERT 20:15 (19:45)
linkje naar het foto-album
Vijf (!) strijkende dames (viool / cello) en een percussionist. Geef toe: er zijn minder originele bezettingen te bedenken. De Ontsnapte Moeders leerden elkaar kennen tijdens de lessen van Wouter Vandenabeele. Om nu en dan te ontsnappen aan de ene vorm van strijken, hebben ze zich vol overgave op die andere vorm gestort. Al snel namen zij muzikale dochter Silke onder de vleugels. Samen maken zij nu 'muzikale reizen' doorheen Europa. Hierbij worden zij soms bijgestaan door een 'verloren gelopen man' op percussie.
Laat je meevoeren door hun repertoire van zwierige Scandinavische polska’s tot soms vrolijke en dan weer melancholische melodieën met Balkan- of oosterse invloeden. • vrije bijdrage!

VRIJDAG • 11/11/2016

EL
(Elke Onzea)
EXPO: GODIN! (vernissage)
19:00 (19:00)
linkje naar het foto-album
Met het thema Godin! toont Elke haar jongste werken. Er zit een Godin in elke vrouw, ongeacht kleur, vorm of leeftijd. In haar schilderijen laat ze die vonk zien, soms sober, soms ingetogen, soms fel en kleurrijk. Neem ook eens een kijkje op haar facebook-pagina. Je vindt er nog mooie voorbeelden, en we lazen er dat ze ook uw verhaal kan omzetten in een schilderij.
Na de vernissage is er ook nog een optreden van Peter Ceulemans.

VRIJDAG • 11/11/2016

PETER CEULEMANS
(Peter Ceulemans: gitaar & zang, met mystery guest!)
CONCERT 21:00 (19:00)
linkje naar het foto-album
Deze gitarist en singer-songwriter ken je misschien wel van de folkgroep 'Moragh'. Peter Ceulemans staat echter ook solo zijn mannetje. Zijn repertoire bestaat uit zowel eigen werk als covers. Sommige nummers zijn Engelstalig, andere brengt hij in z'n eigen streektaal. Hierbij laat hij zich graag beïnvloeden door zijn muzikale helden: Tom Waits en Luka Bloom zijn onmiskenbaar aanwezig. Peter speelt meestal in de typisch Keltische dadgad-stemming.
In 2012 bracht hij een Engelstalige solo-cd uit: 'Lightkeeper, out of the dark.'
Hier vind je alvast enkele proevertjes: Dromen voor later, Gipsy Girl.
Er werd ons ook ingefluisterd dat Peter voor een stukje van dit concert hulp krijgt van een mystery guest. We kunnen daar niet veel over vertellen, maar het is iemand met meerdere talenten! • vrije bijdrage!

ZATERDAG • 12/11/2016

ASSUNTA & THE LIGHT ORCHESTRA
(Assunta Mandaglio: zang, Pieter Thys: gitaren & effecten)
CONCERT 20:15 (19:45)
10
linkje naar het foto-album
SILENT REVOLUTION
Wie LO Pétillante bezoekt, heeft wel eens de kans het vorige album van Assunta & The Light Orchestra te horen. Als de bijzonder geslaagde cover van Paul Simon's 'You Can Call Me Al' de zaal instroomt, komen er regelmatig mensen richting toog om te vragen van wie die mooie versie wel mag zijn. Maar ook tussen hun eigen composities zitten pareltjes. We hebben in elk geval ontzettend genoten van hun vorige optreden!
Toen we vernamen dat er een nieuw album verscheen, hebben we dan ook niet getwijfeld om hen terug te vragen. De mooie stem van zangeres/songschrijfster Assunta Mandaglio wordt wonderlijk meegedragen op de diverse klanken van gitarist/producer Pieter Thys. Beiden verdienden reeds hun sporen bij o.a. Assunta Mano, Buscemi, Troissoeur en Balaxy Orchestra. Pieter Thys speelt op een hele rist minder alledaagse instrumenten, zoals een tweearmige gitaar en een zelfontworpen vioolgitaar. Met een klein beetje hullp van wat techniek, vormt hij in z'n eentje een klein orkest. We zijn benieuwd wat de nieuwe plaat ons brengt! Kom het mee ontdekken en neem in afwachting alvast een kijkje op hun website, of op youtube

VRIJDAG • 18/11/2016

BLUE JOURNEY
(Heidi Breugelmans: gitaar; Tinneke Verlinden: zang, gitaar, percussie; Filip Gielis: zang, bariton- & tenor-ukelele, mondharmonica; Koen Van Opstal: viool)
CONCERT 21:00 (19:00)

We leerden hen kennen als duo. Vorig jaar kwamen ze opnieuw langs op ons podium als trio. Dit jaar stellen ze u voor aan een vierde bandlid: violist Koen. Dat dit heel wat mogelijkheden bood voor de arrangementen is een evidentie, maar het zette hen ook aan om nieuwe songs te schrijven, en ze brengen natuurlijk ook nieuwe, eigenzinnige covers mee. Voor wie hen nog niet kent: Blue Journey bestaat uit Heidi, Tinneke, Koen & Filip. De band komt uit Nijlen en brengt een mix van eigen songs en grondig bewerkte covers genre roots-folk-country. • vrije bijdrage!

DONDERDAG • 24/11/2016

TIJS DELBEKE als NIGHTMAN
(Tijs Delbeke: zang & gitaar)
CONCERT 20:15 (19:45)
12
linkje naar het foto-album
Nightman is het alter ego van Tijs Delbeke, bekend van topgroepen als Sir Yes Sir, Dez Mona en dEUS. Begin dit jaar bracht hij als 'Nightman' een soloplaat uit. Humo is alvast fan. Chapters is een album vol knappe songs met slimme teksten in een subtiel nineties-sausje. In 2012 werd Tijs genomineerd voor een MIA (Music Industry Awards) in de categorie muzikant. Hier vind je alvast meer over Nightman op Youtube.

DONDERDAG • 01/12/2016

FRANK EN PIET
(Frank Engelen: zang, gitaar; Piet Vanhoutte: Bas)
SoLO CONCERT 20:15 (19:45)
Videofragment van dit optreden
linkje naar het foto-album
Frank en Piet vormen een graag gezien singer-songwritersduo, dat met veel plezier ook goed gekozen nummers uit de roemrijke sixties en seventies redt van de vergetelheid. Ze leven voor de muziek en laten de toeschouwer deel worden van hun verhaal. Het gaat over het leven op straat, en hun talrijke belevenissen tijdens het reizen door Europa. De teksten zwerven tussen melancholisch en humoristisch. De muziek heeft een retourticket gaande van roots over klassiek tot de weg terug in de delta blues.
Frank is een songwriter pur sang. Hij schreef al zo'n duizend nummers – geen nood, hij speelt ze niet allemaal vanavond – die samen een dagboek van zijn leven vormen. Hij kan rekenen op z'n goede kameraad Piet, die volgens geheel eigen recept de bas hanteert. Je voelt een diepe liefde voor muziek in hun uitvoeringen. Luister naar I've got a name en overtuig uzelf, of als u nog twijfelt: neem eens een kijkje op hun website waar je tientallen fragmenten vindt. • vrije bijdrage!

VRIJDAG • 09/12/2016

THE SCAPEGOATS
(Danny Vanhoutte: zang; Bruno Gybels: gitaar; Peter Renap: ritmegitaar; Roos Vandervoort: Bas; Yannick Jönsson: drums)
CONCERT 21:00 (19:00)
linkje naar het foto-album
Deze coverband met enkele eigen nummers omschrijft hun repertoire als "neigend naar toegankelijke rock over de jaren heen." Voor het eerst treden ze hiermee naar buiten voor een breder publiek. Jullie zijn zeer welkom om hiervan getuige te zijn! • vrije bijdrage!

DONDERDAG • 15/12/2016

ROLAND
(Roland Van Campenhout: gitaar, zang)
CONCERT • CARTE BLANCHE
20:15 (19:45)
12
linkje naar het foto-album
Toen Roland (met Billy & Bloomfish) te gast was in LO Pétillante, geraakte hij na het optreden met Willy in gesprek. Daaruit bleek dat Roland een zeer ruime muzikale smaak heeft, maar dat hij meestal gevraagd wordt voor z'n kenmerkende Bluesoptredens. Zo'n mooie voorzet moet je Willy niet geven als je niet wil dat er iets mee gebeurt. Hij heeft hem dan ook uitgedaagd: "Awel, Roland... dan spreken we nu meteen een nieuwe datum af, en je krijgt helemaal carte blanche! Verras ons, en breng ons wat je zelf graag wil spelen of zingen!" Nodeloos te zeggen dat we zelf zo benieuwd zijn, als een kind op de vooravond van Sinterklaas.

ZONDAG • 15/01/2017

HANS VAN KERCKHOVEN, AN LAUWEREINS & ERWIN DELEUX
(Hans Van Kerckhoven: viool; An Lauwereins: zang; Erwin Deleux: piano)
WEENS NIEUWJAARSCONCERT 14:30 (14:00)
10
linkje naar het foto-album
Misschien is er enige fantasie nodig om in Willy's beroemde stoelenllampadaire de kristallen versie te zien die in de balzaal van het Weens Nieuwjaarsconcert hangt. Geen nood: sluit even de ogen en verdwijn samen met ons in de sierlijke wereld van dans en operette. Dans en luster zullen wellicht verdwijnen wanneer u de ogen weer opendoet, maar de kristalheldere viool van Hans, de prachtige divastem An en het virtuoze pianospel van Erwin zorgen ervoor dat dit slechts een detail zal blijken. Zij zorgen in elk geval voor impressionante muzikale nieuwjaarswensen!

ZATERDAG • 28/01/2017

ENCANTADAS
(Gitta Van Lommel: zang; Annick Artois: zang; Leen De Munck (zang), Kris De Munck (zang), Nadia Bierinckx: fluit & gitaar; Joke Van Tilborg: viool; Stefan Van Puymbroeck (piano); Peter Frings: contrabas)
CONCERT 20:15 (19:45)
10
linkje naar het foto-album
Encantadas vervangt The Quest wegens gezondheidsproblemen.

Nu en dan kom je een groep tegen die een diepe indruk nalaat door puurheid. Een optreden neemt u dan moeiteloos mee op een zinderende muzikale roadtrip, zelfs zonder licht- en geluidseffecten.

Encantadas is één van die zeldzame pareltjes. Bij hen draait het om muziek, samenzang en nummerkeuze. Door de combinatie van een goed doordachte setlist en een mooie presentatie, volgt de luisteraar hen door een mix van genres en stijlen. Van intrigerende - maar altijd mooie - variaties uit het folkrepertoire, over swingende nummers tot pop. Van warme Zuiderse klanken tot verwarmende Scandinavische sferen. Van opgewekte feelgoodsongs tot indringende ballads. Dat alles zeer geloofwaardig uitgevoerd door 4 zangeressen en 4 muzikanten, die soms heel verrassend uit de hoek kunnen komen! Prachtig!

Uitstekend geschikt voor een breed publiek, maar met voldoende diepgang voor mensen die nog nét iets meer willen dan de betere covergroep. Bestaande nummers krijgen een nieuwe ziel. Een aanrader.

DONDERDAG • 02/02/2017

LIES EN JEROEN
(Lies Van Camp: zang & gitaar, Jeroen Knapen: zang en gitaar)
SoLO-CONCERT 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
Tijdens de wedstrijd 'Ben Jij Onversterkt Ook Zo Sterk 2016' in LO Pétillante wonnen ze zowel de publieksprijs als de LO Pétillanteprijs. Het toen nog gloednieuwe duo heeft hard gewerkt en komt zich met een rugzak vol extra nummers aan u voorstellen. Met hun twee stemmen en twee gitaren, leiden ze jullie door een gevarieerd repertoire, van bloedmooi gearrangeerde kleine, intieme kleinkunstnummers tot opwekkende uptempo popfolk en klassiekers. Kortom: de juiste ingrediënten voor een bijzonder mooi optreden!

Jeroen stond al eerder op de planken van het LO Pétillante-podium met Nightshift. Momenteel speelt hij bij meerdere formaties (o.a. met Wouter Vandenabeele, bij Mustafa Asvar, Red Coat, Surpluz, enz...). Dit wordt een bijzonder mooi optreden! • vrije bijdrage

ZONDAG • 12/02/2017

AM@DEE
(Machteld Van Geenhoven (fluit), Fedra Coppens (viool), Lieselotte Crols (altviool) en Mattijs Louwye (cello))
CONCERT (PREMIÈRE)
14:30 (14:00)
10
linkje naar het foto-album
Mooi klassiek, klassiek mooi!
Tijdens de première verkent deze gloednieuwe formatie het repertoire van het fluitkwartet. Een Mozart wordt geserveerd, gelardeerd met toegankelijke hedendaagse muziek van Marjan Mozetich, Blaz Pucihar, Gordon Jacob en Ferenc Farkas. Een heerlijk zondagnamiddagconcertje.

DONDERDAG • 23/02/2017

PHILIPPE ROBRECHT
(Philippe Robrecht: gitaar, piano, zang)
CONCERT 20:15 (19:45)
10
linkje naar het foto-album
In de persmap lezen we: "Zanger met gitaar en piano brengt zijn liedjes … in een bewerking van het moment, met de kijk van vandaag op liedjes uit verschillende tijden. Het verhaal hierdoor nog scherper gesteld, de stem breekbaar. Alles uit de kast … omdat het zo dierbaar is."

De laatste jaren was hij wat minder op diverse podia te zien, maar nu heeft hij er weer ontzettend veel goesting in én hij komt hij naar LO Pétillante! Met een valies vol hits en heel wat andere mooie nummers brengt hij voor jullie een speciaal op maat gesneden luisterconcert om duimen en vingers bij af te likken!

Philippe Robrecht slaagde er als geen ander in om kleinkunst en pop/rock met elkaar te versmelten. Denken we maar aan knappe hits als het betoverende 'Magie', 'Vurige Tongen', 'Onder de Sterren en de Maan', het vlotte en veelzeggende 'Dagboek' of het meeslepende 'Anne-Marie'. Reserveer alvast uw ticket. Het zou wel eens druk kunnen worden! 

ZATERDAG • 25/02/2017

BRASSERIE CROQUENOTES
Met Jo Vermeulen (zang en gitaar), Veerle Verhulst (viool), Imanol Mitxelena (zang), Kris Van Daele (contrabas), Jan Moonen (gitaar), Tom Meeuws (percussie)
CONCERT 20:15 (19:45)
10
linkje naar het foto-album
Twee jaar geleden stonden ze al bij ons op het podium. Dit jaar presenteert Brasserie Croque-Notes een nieuw programma met als thema Les amis… de vrienden uit zijn jeugd, uit zijn oorlogsjaren, uit zijn artistieke omgeving – hij bleef ze allen trouw.. Enkele chansons van die vrienden zullen live klinken – bereidt u voor op Moustaki, Barbara, Ferrat en andere ... Een  muzikaal avontuur: afwisselend ernstig, geestig, pikant, swingend of hilarisch – en altijd met een licht anarchistische ondertoon. Een warm bad op zaterdagavond.
www.brasserie-croquenotes.be

DONDERDAG • 02/03/2017

RAWFISHBOYS & PIETER LENAERTS
Met Pieter Lenaerts (contrabas) / Joachim Badenhorst (Klarinet,…) en Brice Soniano (contrabas)
SoLO-CONCERT 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
Twee indrukwekkende acts op één avond: Pieter Lenaerts en RawFishBoys! Beitel dit concert in uw agenda. Het wordt een unieke belevenis; een optreden dat u niet snel los zal laten.

RawFishBoys: deze jongens zijn top in hun genre en wij zijn vereerd dat dit internationale duo even langs Broechem wil komen, op hun weg naar het concertgebouw in Brugge. Joachim Badenhorst (Klarinet,…) en Brice Soniano (contrabas) worden internationaal hoog gewaardeerd. Een topavond!. Hier vind je meer details.

Pieter Lenaerts: Muziek, contrabas en artiest vormen een onscheidbare symbiose waarvan het geheel de samenstellende onderdelen overstijgt. Samen gaan ze op verkenning naar de grenzen van hun gezamenlijke mogelijkheden. En vervolgens nog een stapje verder.

Twee optredens met een erg hoog "WOW"-gehalte. Erbij zijn is de boodschap! • vrije bijdrage

VRIJDAG • 10/03/2017

GENTLEMEN 4 SWING

(Erwin De Ryck: piano, Jan Van Den Eynde: drum, Frank Picavet: bas, Leo Verstrepen: Sax-Klarinet)
CONCERT 21:00 (19:00)

linkje naar het foto-album
Als echte gentlemen vervangen zij FIFTY-FIFTY-FOREVER. Gentlemen 4 Swing brengt cooljazz, bossanova en latin-muziek. Armen Beknazaryan speelt enkele nummers mee als gastsolist. Na de pauze brengt hij een aantal bekende melodieën op zijn viool. Gentlemen 4 Swing brengt aansluitend hun tweede set. • vrije bijdrage

VRIJDAG • 17/03/2017

NEEMA
Met Emilie Leysen (zang) en Niels Verheest (piano)
TRY-OUT 21:00 (19:00)

linkje naar het foto-album
NEEMA is een stem, een piano, weemoed en warmte. Ze deinen op zeeën van jazz, gospel, blues en folk. Een stem, nu eens breekbaar, dan weer bluesy, en een pianist met het hart op de toetsen bewandelen samen het uitgepuurde pad. In zowel eigen werk als arrangementen van traditionals gaan Emilie en Niels steevast op zoek naar de onbevangen eenvoud. NEEMA raakt, kraakt, havent, heelt en bespeelt noot voor noot de weemoedige ziel. Via deze link kan je alvast van enkele nummers voorproeven.

ZATERDAG • 25/03/2017

FINALE BJOOZS!? 2017
 

TALENTENJACHT 19:30 (19:00)

linkje naar het foto-albumlinkje naar het foto-album
Aan het festival Sterk Onversterkt is een jaarlijkse wedstrijd verbonden. De kandidaten die zich door de preselecties geworsteld hebben, stellen zich in deze grote finale van Ben Jij Onversterkt Ook Zo Sterk!? aan het publiek voor.
Kom zeker supporteren voor deze moedige deelnemers, die publiek en jury voor zich proberen te winnen zonder versterking. Stem uw favoriet naar het festival en geniet van een prachtige avond vol muziek, een vleugje humor... en misschien af en toe kleine drama's.

De finalisten voor deze editie zijn:
Skrat, Nils Anderson, Paul D'Hollander's Karrowen M, Kammeniboemski, Folkzien, De Nouveau, De Kastaars, Colour me Blind, Colour Collective.

Heel wat van de deelnemers aan vorige edities van deze wedstrijd, stonden reeds op het podium van LO Pétillante. Wij zijn alvast benieuwd wie ons dit jaar kan verrassen! INKOM GRATIS.

ZONDAG • 26/03/2017

BRAM WEIJTERS / CHAD McCULLOUGH QUARTET (BE•USA)
(Bram Weijters (B): piano, Chad McCullough (US): trompet, Piet Verbist (B): bas, Lionel Beuvens (B): percussie)
CONCERT 14:30 (14:00)
10
linkje naar het foto-album
Belgisch-Amerikaans topkwartet.
We zagen Bram Weijters het publiek moeiteloos inpakken op het Sterk Onversterkt festival. Puur genieten, en dat zowel voor muzikanten als publiek. Dit Internationale topkwartet wordt geleid door twee rasechte talenten van beide kanten van de oceaan: de Belgische pianist Bram Weijters, en de Amerikaanse trompettist Chad McCullough.
In de band's zevenjarige bestaan hebben ze niet alleen geslaagde tournees in België, de Verenigde Staten en Rusland achter de rug, ze brachten ook drie goed ontvangen albums uit. Op hun meest recente album 'Abstract Quantities’ is te horen dat hun kenmerkende combinatie van lyriek, melancholie, intens samenspel en onweerstaanbare swing door de jaren heen enkel nóg gegroeid is ...
Meer info: www.cmbwquartet.com

VRIJDAG • 31/03/2017

SOCIAL ANXIETY
(Talitha Allemand: zang en Olivier Torfs: gitaar, arrangementen, …)
CONCERT 21:00 (19:00)

linkje naar het foto-album
Ze spelen hun eerste concert en dat doen ze in LO Pétillante. En… Ze willen jou erbij!
Iedereen is welkom op een avond vol gezellige rock met talrijke covers en een paar eigen nummers. Af en toe zijn er uitstapjes naar andere genres. Hun boodschap: "Enjoy and rock on!"
Wie nieuwsgierig is kan al even snuisteren in hun Soundcloud of een kijkje nemen op hun Facebookpagina. Daar vind je ook een digitale flyer. • vrije bijdrage!

DONDERDAG • 06/04/2017

JONAS MEERSMANS & NIKKI VERLINDEN
(Jonas Meersmans: gitaar, Nikki Verlinden: viool)
SoLO CONCERT 20:15 (19:45)

linkje naar het foto-album
Met een consistent opgebouwde livereputatie slaagt hij er telkens in een verscheiden publiek in ademstille vervoering te brengen. Strelend maar ongepolijst, verfijnd in een zacht subtiele eenvoud, dat brengt Jonas Meersmans op een enkele akoestische gitaar. Hij creëert stuwend intimistische, instrumentaal uitgesponnen landschappen, reikend van de moerassige Mississippi-delta tot aan de broeierige oevers van de Ganges. Technisch hoogstaand en boeiend zonder ooit de eerlijke essentie van een sterke compositie te verloochenen.

Sinds kort kruidt Nikki Verlinden op subtiele wijze een aantal nummers van Jonas Meersmans. Ze zorgt voor extra kleur of gaat met haar flirtende vioolzang in dialoog met de gitaar. Nikki stond al meermaals in LO Pétillante op de planken, in verschillende 'gedaantes'.

Meersmans werkte mee aan verschillende albums die heel wat lof kregen en schreef de soundtrack voor verschillende kortfilms, waaronder het multi-award winnende debuut ‘Broeders’ van het welgekende regisseursduo Adil El Arbi en Billall Fallah. Proef al even van wat voor muzikaal lekkers zij meebrengen: Minglemind (van z'n nieuwe album), een mooie live-opname van Puge Hoggog, en van Eindstrijd, een nummer dat illustreert hoe verrijkend de viool kan zijn. • vrije bijdrage!

VRIJDAG • 14/04/2017

LES BAPTISTES
(Peter Seghers: lead guitar, Mark Mertens: rythm guitar, Peter Mulkers: contrabas, Bart Sweens: viool)
CONCERT 21:00 (19:00)

linkje naar het foto-album
Les Baptistes is een Gypsy/Swingjazz kwartet uit Antwerpen, geboren uit liefde voor de muziek van Django Reinhardt. Les Baptistes brengt op authentieke wijze een mengeling van bekende Django-nummers, standaard Swingjazz-klassiekers en eigen composities. Het wordt een fijn weerzien, want in november 2014 stonden de heren al een keer op ons podium!
Les Baptistes websiteFacebook. • vrije bijdrage!

WOENSDAG • 19/04/2017

TAFELVRIENDEN SPECIAL
GEZELLIG SAMEN AAN TAFEL! 19:00 (18:45)
linkje naar het foto-album
Gezellig samen eten, en wie weet … nieuwe vrienden maken.  We hebben deze maand Eritrese gastchefs, en daar hangt een mooie anekdote aan vast. Samen met het recent opgerichte buurtcomité trokken LO Pétillante, heel wat vrijwilligers en een aantal bewoners van het asielcentrum door de straten om er zwerfvuil op te rapen. De actie trok zelfs de aandacht van de pers.

Na afloop werden de deelnemers getrakteerd op pannenkoeken in LO Pétillante. Een aantal mensen waren zo gecharmeerd door de zaal dat ze meer info vroegen over de activiteiten die er doorgingen. Wanneer De Tafelvrienden ter sprake kwamen, spitsten twee Eritrese dames de oren en… even later stond er 'Eritrees' op de planning voor deze editie van De Tafelvrienden. Een buitenkansje om deze keuken te ontdekken!

Inschrijven kan tot 17 april. Vegetariers: indien het menu vlees bevat, voorzien wij met plezier een alternatief voor u. Graag een seintje bij inschrijving.

ZONDAG • 23/04/2017

BLIND GEHEUGEN
(met Gerd De Ley, auteur: Eddy Van Ginckel, Regie: Herman Boets)
THEATER 14:30 (14:00)
10
linkje naar het foto-album
Gerd De Ley was reeds meerdere malen te gast in LO Pétillante. Dit keer stelt hij 'Blind Geheugen' aan jullie voor:
Een oudere acteur wordt na een voorstelling ontslagen.
Omdat hij zijn teksten niet meer kan onthouden?...
De dokters hebben namelijk de ziekte van Alzheimer vastgesteld.
Hij voelt zich verloren.
Het decor van zijn laatste voorstelling wordt afgebroken.
Ook zijn wereld verpulvert, korrel voor korrel.
Het aanvaardingsproces is moeilijk.
Hij voert een gesprek met de theatertechnicus.
Het wordt een gesprek vol  dramatiek, soms agressie, maar ook met humor.
Hij lardeert zijn verhaal met vele anekdotes en herinneringen uit het theater en uit zijn leven. Het is zijn laatste keer op de "bühne", zijn zwanenzang.

DONDERDAG • 04/05/2017

ORIT SHIMONI (CANADA)
(Orit Shimoni: zang, gitaar)
SoLO CONCERT 20:15 (19:45)
Videofragment van dit optreden
linkje naar het foto-album
Deze Canadese beroepstroubadour, vertel-ster en muzikale filosofe komt na een fantastische passage eind 2015 opnieuw naar LO Pétillante. Haar mooie teksten en intense songs kruipen moeiteloos onder uw vel, waar ze nog dagenlang blijven zitten.
Ze plaatst haar nummers met verfijnde precisie en neemt je mee tot diep in het verhaal. Met haar mooie gitaarspel tokkelt ze vaak op meer dan één gevoelige snaar. Haar bindteksten zijn grappig, ontroerend en amusant; vaak spontaan, anekdotische of impulsief, maar ze heeft altijd wel iets te vertellen. We zijn verheugd dat ze op haar wereldwijde muzikale reizen even wil stoppen in Broechem. Ingrid "Inneke 23" Veerman komt net als vorige keer haar stem uitlenen voor enkele nummers.

Even luisteren? Hier is een fragment van haar vorige optreden in LO Pétillante, met Ingrid Veerman als tweede stem: geniet van het bloedmooie "I Don't Understand". Veel meer moois op 4 mei! • vrije bijdrage!

ZATERDAG • 13/05/2017

LO PÉTILLANTE IS JARIG
(met … euh… Juist... dat is een verrassing!)
FEESTJE MET VERRASSINGSCONCERT
20:00 (19:30)

linkje naar het foto-album
LO Pétillante blaast 5 kaarsjes uit. Dat wordt gevierd en jullie zijn uitgenodigd op dit feest, voor een welkomstdrankje, een hapje en een verrassingsconcert! Het wordt nog passen en meten of we alle muzikanten op het podium krijgen, want deze uitstekende zangeres brengt een vloot aan getalenteerde muzikanten mee om het kleine LO Pétillante te vieren met een groots concert!

Om er zeker van te zijn dat iedereen die komt ook binnen geraakt, vragen we om uw komst zo snel mogelijk, en zeker voor 26 april te bevestigen met een mailtje. Onderwerp: "5 jaar" + uw naam + aantal personen. Wie dat wil kan in het mailtje zelf zijn of haar beste herinneringen uit LO Pétillante, de tofste foto, tips, suggesties, of leukste belevenissen van de afgelopen 5 jaar kwijt. Altijd fijn om te weten! • Bloemen noch kransen – een vrije bijdrage is toegelaten.

ZONDAG • 21/05/2017

YVETTE RAVELL
(Yvette Ravell: zang, Eddy Aelbrecht: piano)
EXPO + CONCERT
14:00 (14:00)
10
linkje naar het foto-album
"IN CONTRAST" • VERNISSAGE MET EEN LIED

Bij de jongere generatie is Yvette Ravell misschien iets minder gekend, maar wie haar biografie even naleest, komt handenvol grote namen tegen. Ze is een duizendpoot die haar artistieke realisaties via meerdere kanalen de vrijheid geeft: naast haar zangcarrière schildert zij bijvoorbeeld ook. Voor deze gelegenheid combineert ze haar talenten: Yvette stelt haar werken tentoon, gevolgd door een live optreden. Eddy Aelbrecht begeleidt haar op piano.
Naar aanleiding van diens negentigste verjaardag, nam Yvette Ravell recent een cd op met werk van Will Ferdy. Naast heel wat recente nummers, brengt ze natuurlijk ook een collage uit haar internationale repertoire.

Om 14u gaat de zaal open. Zo heeft u voor het optreden, met een aangeboden drankje, de gelegenheid haar werken te bewonderen. Het concert start om 15u. www.yvetteravell.be

DONDERDAG • 01/06/2017

TRI VIOCAL
(Anke Verlinden: stem & accordeon; Nikki Verlinden: viool & stem; Jennik Verlinden: gitaar & stem)
SoLO CONCERT 20:15 (19:45)
Videofragment van dit optreden
linkje naar het foto-album
Ze doen jouw (snaren) trillen via hun stembanden, accordeon, viool en gitaar. Twee zussen en hun broer blijven mekaar vinden in het muzisch universum dat ze scheppen en waarin ze thuis komen. Geniet mee van hun levend, bruisend water dat opspat als een dolfijne fontein.

Tri Viocal laat zich niet vangen in één stijl: folk, nederlandstalige nummers, een snuifje jazz en wie weet wat ontdekt de luisteraar nog meer. Ze draperen originele teksten als een fris gewassen laken over hun kleurrijke composities. Heel wat avonturen geleden, geraakten ze zelfs in de halve finale van Belgium's Got Talent.
Tri Viocal hoopt een medicijn voor uw brein te zijn! Mensen ráken en goed gezind maken, dat is hun leuze. En of dat in een Flits! gebeurt, kan je helemaal zelf meemaken op 1 juni. vi.be/triviocal • vrije bijdrage!

VRIJDAG • 09/06/2017

SMALL HANDS
(Irjen Van Impe: zang, Jan Tempst: zang & gitaar, Alain Molinard: gitaar)
CONCERT
21:00 (19:00)


Vrijdagavond in Lo Pétillante ... je drukke werkweek is achter de rug en “Small Hands” helpt je om een ontspannend weekend in te zetten. Het trio laat je genieten van pop- en rock ballads, die enkel door akoestische gitaren worden begeleid. Bijzonder is dat Irjen, Jan en Alain drie werkcollega’s van elkaar zijn, die in deze bezetting twee jaar geleden voor het eerst in Lo Pétillante optraden. Toen was er al de “goesting voor meer” en dus beloofden ze “Lo Pétillante” een gevarieerde en toegankelijke playlist uit te werken. Die is er nu! Het publiek mag gewoon relaxen terwijl zij met veel gevoel op een eigen, intense en speelse manier hun ding doen. Een voorbeeldje kan je beluisteren op Youtube. • vrije bijdrage!
Concert gemist? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.